23 Kasım 2014 Pazar

Kobane Yalnız Değil


Kobane’de yaşanan son olaylardan sonra birleşen birçok dernek gibi İstanbul Kobane Dayanışma’sının ardından Beşiktaş Halkevi de yeni bir yardım kampanyası başlattı. Her cumartesi Beşiktaş Kartal heykelinin önünde halktan yardım toplamaya başlayacak olan halkevi ilk standını 22 Kasım Cumartesi günü kurdu. Maddi yardım için banka hesap numarasının ve ihtiyaç listesinin verildiği duyuruda “İnsanlık için ses ver!” sloganıyla halkı duyarlılığa davet ettiler. Halkevinin yayınladığı bildiride İŞİD’in bir katil çetesi olduğu, bu çetenin Şengal’de Ezidilere, Kobane’de Kürtlere, Karatepe’de Türkmenlere saldırarak katliam yaptığı, AKP hükümetinin göz yumarak İŞİD’i desteklediği ifadeleri yer aldı. Bildirinin devamında İŞİD çetesine direnen halklara dayanışma ellerini uzattıklarını ve halklar arasında kardeşlik köprüsünü kurmanın insanlık görevi olduğunu belirten dayanışma grubunun sözcüsü Rıdvan Bolaban “Beşiktaş özelinde Kobane için bir dayanışma bu. Kobane sınır ötesinde gibi duruyor ama öyle değil, Kobane bizim içimizde. İŞİD mevzusu Türkiye’nin her yerini birebir yakan bir mevzudur. Esas kaygımız Beşiktaş’ta, Türkiye’nin batısında halkların kardeşliği şiarını yükseltebilmek. Bu AKP’ye karşı bir mücadele. İŞİD’İ AKP Türkiye’ye soktu. Tırlarla İŞİD’e silah yardımı yapıyordu” dedi.

Yardım kampanyası dahilinde Kobane’deki soruna da çözülene kadar etkinliğin devam edeceğini söyleyen Rıdvan Bolaban “Türkiye’de suni gündem oluşturuluyor. Kobane’de unutturulmaya çalışıyor. Kobane sadece bir bölge değil bir halk ve direnişin merkezidir. Yıkılıyor yada yıkılacak denildi ama yıkamazlar. Bu kapsamda her zaman onların yanındayız ve desteğimiz sürecek” dedi.

Yardım kapsamında kadın ve çocukların ihtiyaçları başta olmak üzere yayınlanan listede bebek bezi, bebek maması, kadın pedi, kışlık kıyafet, battaniye, bakliyat, sağlık ve temizlik malzemesi, bakliyat ve ambalajlı yiyeceklerin toplanarak Kobane’ye ulaştırılması hedefleniyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder