19 Aralık 2014 Cuma

Eğitim İlke-Sen Üyelerinden Asgari Ücrete Protesto

Eğitim ilke-Sen (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası) üyeleri Eminönü’nde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısını ve çalışmalarını protesto etti.
 


Müslümanlıkla köleci bir uygulama olan asgari ücretin bir arada olamayacağından bahseden grup sözcüsü Emre Karaca basın açıklamasını okudu. Karaca açıklamayı okurken; “891 lira olarak uygulanmakta olan asgari ücret için hükümetin 2015’te uygun gördüğü artış oranı yüzde üçtür. Yani artış aylık sadece 27 lira olacaktır. Sanırsınız ki asgari ücreti bir komisyon belirleyecek. Hükümet her seferinde zaten asgari ücret için bir sonraki yılın bütçesinden öngördüğü rakamı açıklıyor. Arkadaşlar, Allah’ın verdiği nimetlere iktidar gibi kisvelerin altında patronluk yapıp el koyanlara karşı kıyamımız sürecek.

Emekçilerin alın terini, evlatlarının ekmeğini çalanların peşini bırakmayacağız. İnşallah yükselen saray siyasetlerinin, kapitalist sınıfların yaygınlaşan köleci anlayışlarının karşısına vahyin inşa edeceği adalet dünyasının mücadele çizgisinde saf tutacağız. Herkesi bu safta bilince ve direnişe çağırıyoruz. Şüphesiz Allah adaleti emreder, kötülük ve zorbalıklardan sakındırır. Asgari ücret politikası hangi üretim tarzına sahip olursa olsun bu ülkedeki derin sınıflı yapıdaki efendilik kölelik ayrışmasının açık göstergesidir. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim ve önderimiz Hz. Muhammed insanları kölelik koşullarından özgürleştirmek için gelmiştir” ifadelerini kullandı. 



Bir diğer konuşmacı Ahmet Örs; “İnsanca onurlu bir hayatı herkes hak ediyor. Kimileri saraylarda kimileri gecekondularda bir hayat sürerse orada adaletten bahsedilemez. Kimse iktidarını kalıcı zannetmesin” dedi.

Konuşmacıların ardından grup  “Yaşasın emeğin dayanışması, yemin olsun ki kapitalistler cehennemi dünyada görecekler” sloganları atarak dağıldı.




Haberin Videosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder